Hotspots

Gardaland; Het leukste uitje voor het hele gezin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ga je elk jaar met jouw gezin naar het prachtige Italië toe? Is daarbij het Gardameer dé grote favoriet binnen jullie gezin? Dat kan ik me uitermate goed voorstellen.

Ook ik reis elk jaar naar deze prachtige regio in Italië af. De gemoedelijke sfeer, de prachtige dorpjes, de vele mogelijkheden, het heerlijke weer en de Italiaanse cultuur spreken mij stuk voor stuk aan. Elk jaar geniet ik dan ook met volle teugen, waarbij ik elk jaar ook verschillende steden probeer aan te doen.

Op deze website heb je in meerdere artikelen kunnen lezen wat je zoal rondom het Gardameer kunt doen. Daarbij heb ik onder andere per stadje vermeld welke bezienswaardigheden er zijn en wat je absoluut niet mag missen. Bij sommige van deze stadjes is het attractiepark Gardaland naar voren gekomen.

Intussen ben ik reeds 3 keer in het Gardaland geweest, waardoor ik jou graag hier iets meer informatie over wil verschaffen. Na het lezen van dit artikel weet je alles over Gardaland, kan je voor jezelf inschatten of je hier naar toe wilt en kan je je eventueel perfect voorbereiden. Ben je een liefhebber van attractieparken? Dan kan je eigenlijk niet om Gardaland heen.

Gardaland entree
Gardaland entree

Waar ligt Gardaland?

Attractiepark Gardaland is gelegen in de plaats Castelnuovo del Garda. Dit plaatsje is gelegen in de provincie Veneto en ligt eigenlijk aan de Zuidoostelijke oever van het Gardameer.

Plaatsjes die relatief dichtbij liggen, zij onder andere Peschiera del Garda, Lazise en Bardolino. De ligging is één van de redenen waarom Gardaland zo populair is. Vanuit de meest toeristische plekken rondom het Gardameer is het namelijk prima aan te rijden naar dit attractiepark.

Vanuit de hierboven genoemde plaatsen gaat – normaliter – ook openbaar vervoer richting het attractiepark. Je hoeft dus niet al te veel moeite te ondernemen om naar dit attractiepark te komen; dat spreekt ongetwijfeld veel mensen aan.

Wat is Gardaland precies?

In principe is Gardaland niks meer en niks minder dan een attractiepark. Daarmee doe ik het attractiepark echter te kort. In dit attractiepark vind je allerlei soorten attracties, verschillende shows en verschillende themagedeelten.

Sommige van de attracties zijn ultra snelle en spannende achtbanen, terwijl andere attracties gericht zijn op het hele gezin. Het uitgebreide aanbod van verschillende soorten attracties is, in mijn ogen, één van de redenen waarom Gardaland zo populair is.

Als je een kijkje op de website van het Gardaland neemt, zie je de woorden ‘The most magical holiday destination in Italiy’ staan. Vrij vertaald betekent dit dat Gardaland de meest magische plek in Italië is. Klopt dat? Nou, in mijn ogen zeker.

Door de jaren heen heeft Gardaland SPA, de eigenaar van het attractiepark Gardaland, het park verder uitgebreid. In 2006 werd bijvoorbeeld een theater geopend waarin verschillende Broadwaymusicals opgevoerd worden. Ook het sprookjesachtige Gardaland Hotel is enige tijd geleden geopend.

Verschillende soorten achtbanen

Als je naar een attractiepark gaat, kan ik me voorstellen dat je speciaal voor de achtbanen gaat. Bij Gardaland vind je behoorlijk veel verschillende achtbanen terug. Deze achtbanen zijn onderverdeeld in enkele categorieën:

  • Fantasy; voor de kleine dromers
  • Adventure; spanning voor alle leeftijden
  • Adrenaline; voor de ware waaghalzen

Deze achtbanen zijn stuk voor stuk uitermate interessant te noemen. Bij de laatstgenoemde variant, de Adrenaline, gaat het met name om razendsnelle achtbanen met daarin ook loopings en dergelijke.

Deze achtbanen zijn hierdoor niet voor een ieder geschikt. Dat geldt gelukkig wel voor de achtbanen die onder de noemen Fantasy vallen. Dit zijn achtbanen die écht voor de kleintjes geschikt zijn. Deze achtbanen hebben dan ook toepasselijke namen zoals Peppa Pig Land, Prezzemelo Land en Kung Fu Panda Academy.

Aquarium & Legoland Water Park

Zoals gezegd heeft dit attractiepark nog veel meer te bieden. Ook het aquarium en het Legoland Water Park spreken tot de verbeelding.

Bij het aquarium kunnen jij en het hele gezin genieten van prachtige vissen, grote haaien en magische zeepaardjes. Je kunt in dit aquarium eigenlijk genieten van al het leven dat zich normaliter onder water afspeelt. Het aquarium is daarom niet alleen heel leuk, maar tegelijkertijd ook leerzaam voor de jonge(re) kinderen.

Legoland waterpark
Legoland waterpark

Het Legoland Water Park is pas in 2020 geopend. Op de website van dit waterpark valt het volgende te lezen: Maak je klaar om te glijden, spetteren en je weg naar plezier te bouwen in LEGOLAND® Water Park, de nieuwe attractie van wereldklasse in Gardaland Resort.

Gegarandeerd plezier in LEGOLAND® Water Park, waar je kunt duiken in miljoenen LEGO® stenen, in een zee van interactieve waterspellen en ritten, speel op de zeer kleurrijke glijbanen en ontspan in de fantastische themagebieden!

Ook kleine peuters kunnen dit gebied verkennen, hun eigen creaties bouwen en genieten van de eerste kindvriendelijke waterattracties. In mijn ogen is het Legoland Water Park absoluut een ware aanwinst voor het attractiepark.

Hotel

Wil je graag meerdere dagen naar het attractiepark toe? Of heb je geen zin om na een leuke dag in het attractiepark nog terug naar de camping te rijden? Dan kan je ook heerlijk slapen in het Gardaland hotel. Dit hotel bevindt zich net naast het attractiepark en heeft verschillende themakamers.

https://youtu.be/vsqVrJLBRmI

De kamers zijn beschilderd met leuke figuren, sommige kamers hebben een speelhoek en zijn van alle gemakken voorzien. Met alleen de term ‘hotel’ doe ik dit complex eigenlijk te kort.

Naast het hotel is namelijk ook nog een heerlijk zwembad en een prachtige tuin te vinden. De rust die je hier ervaart, staat in schril contrast met de hectiek in het attractiepark. Wat mij betreft is een dagje in het park en vervolgens een avond en nog een dagje in het hotel een prima combinatie.

Wil je een kamer reserveren in 1 van de hotels van Gardaland? Boek dan hier je hotekamer bij Booking.com.

Wanneer is Gardaland geopend?

Het attractiepark is een groot gedeelte van het jaar geopend. In de maanden januari, februari en november is het park grotendeels gesloten. In de maanden maart en oktober is het park enkele dagen geopend. In de overige maanden (april tot en met september) is het park dagelijks geopend.

De officiële opening van het attractiepark is elk jaar aan het einde van maart. De officiële afsluiting is er eigenlijk niet, aangezien in December nog enkele ‘Magic Winter days’ zijn. Graag wil ik je adviseren om van te voren altijd op de website van Gardaland te kijken wat de exacte openingstijden zijn.

Gedurende het hoogseizoen variëren de openingstijden namelijk ook. Sommige dagen is het park van 10.00 tot 17.00 uur geopend en andere dagen van 10.00 tot 18.00 uur. Ook is het park soms tot 23.00 uur geopend. Kortom: controleer hier even wat de openingstijden zijn, zodat je goed voorbereid de tickets kunt bestellen.

Hoe duur zijn de tickets voor Gardaland?

Je hebt hierbij de keus uit verschillende varianten:

  • Season Pass Junior: geldig van 14 maart tot 1 november voor kinderen van maximaal 6 jaar en maximaal 1 meter groot. Kosten: € 49,00.
  • Season Pass Easy: geldig van 28 maart tot 11 november. Kosten: € 55 (soms € 50 als er een kortingsactie gaande is). Op sommige dagen kan je geen gebruik maken van dit ticket.
  • Season Pass Premium: geldig van 14 maart tot 1 november. Geldig op alle dagen. Toegang voor het park én voor het aquarium. Kosten: € 85 (soms € 80 als er een kortingsactie gaande is).
  • Season Pass VIP: geldig van 14 maart tot 1 november. Geldig op alle dagen. Toegang voor het park én voor het aquarium. Korte wachttijden bij de attracties. Kosten: € 95 (soms € 90 als er een kortingsactie gaande is).

Voor meer informatie omtrent de toegang verwijs ik je graag naar deze pagina. Op deze pagina kan je meer informatie over alle voorwaarden bij de verschillende soorten tickets.

Zo krijg je bij sommige tickets ook een gratis parkeerplek en hoef je minder lang bij bepaalde attracties in de rij te staan. Het is dus zeker lonend om de verschillende tickets met elkaar te vergelijken.

Algemene informatie

Graag wil ik je ook nog van wat algemene informatie voorzien. Aan de hand van onderstaande informatie kan je gemakkelijk(er) jouw dagje naar het attractiepark plannen.

De eerste tip die ik je wil geven, is om vooraf de tickets voor het attractiepark te bestellen. Met ruim 2,5 miljoen bezoekers per jaar is Gardaland het meest populaire attractiepark in Italië. Met dergelijke bezoekersaantallen kan je je voorstellen dat er een behoorlijke rij bij de ingang kan ontstaan.

 

Door vooraf je tickets te kopen, kan je gebruik maken van de snelle rij. Hiermee loop je in principe zo naar binnen, waarna je vervolgens naar de gewenste attracties of themagedeelten kunt gaan.

Gardaland is in 2005 uitgeroepen tot één van de beste pretparken wereldwijd. Die benoeming was te vinden in het Amerikaanse tijdschrift Forbes. Dit wereldberoemde tijdschrift heeft een behoorlijk aanzien en daardoor gingen meer en meer mensen naar het attractiepark toe.

Daar heeft de eigenaar behoorlijk vruchten van kunnen plukken. Gelukkig heeft de eigenaar besloten om continue in het attractiepark te blijven investeren. Het meest typerende voorbeeld daarvan is het Legoland Water Park. Dit gedeelte is pas in 2020 geopend en is zonder meer een aanvulling op het park.

Ben je enkele jaren geleden naar het attractiepark geweest? Dan kan je nu wederom gaan. In dit attractiepark worden namelijk continue nieuwe achtbanen, themagedeelten, attracties en shows op touw gezet.

Kan ik een bezoek aan Gardaland aanraden?

In dit artikel heb je behoorlijk veel informatie kunnen vinden over dit attractiepark bij het Gardameer. Wat zijn jouw bevindingen tot nog toe? Heb je interesse om het attractiepark te bezoeken? Als dat het geval is, wil ik je graag veel plezier wensen. Ben je nog niet overtuigd?

Nou, ik kan je stellen dat een dagje Gardaland onvergetelijk voor het gehele gezin is. Het uitgebreide aanbod van attracties, achtbanen, thema’s en shows is onwijs indrukwekkend te noemen.

Het Legoland Waterpark, het aquarium en het Gardaland Hotel zijn stuk voor stuk ook aanraders.

Mag ik je nog één handige tip geven? Kijk eens naar een combinatie van het Gardaland Hotel + tickets voor het attractiepark en het aquarium. Check hieronder de combitickets met vroeg boek korting voor Gardaland park en SEA LIVE!

Mogelijkerwijs kan je genieten van een voordelige prijs, zodat je met nóg meer plezier naar dit attractiepark gaat. Heel veel plezier in het populairste attractiepark van heel Italië! En reacties zijn natuurlijk welkom!

 

Author

Schrijf een bericht