Hotspots

Het prachtige Sirmione aan het Gardameer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Een dagje Sirmione

Ga je tijdens je vakantie een dagje naar Sirmione? Dan heb je meerdere leuke dingen om uit te kiezen. Je kunt met een prachtige boottocht de fraaiste plekjes op het Gardameer zien. Met die boottocht is het ook mogelijk om in de haven van Sirmione, bij het kasteel, terecht te komen. Tijdens een bezoek aan Sirmione kan een bezoek aan het kasteel en aan de oude Romeinse villa niet ontbreken.

Ben je meer een liefhebber van wat ontspanning? Dan kan je terecht bij één van de spa’s in Sirmione. Opteer jij toch een iets actievere dag? Volg dan de vele wandelroutes in het stadje en geniet van de prachtige omgeving. Al met al is er voor een ieder genoeg te doen in Sirmione. Je kunt een dag in Sirmione heerlijk afsluiten met een heerlijk diner bij één van de vele restaurantjes. We wensen je alvast veel plezier in Sirmione!

Sirmione Gardameergids

Italië: het land van de mode, het land van het heerlijke eten en het land van prachtige landschappen. In heel Italië kan je daarnaast ook prachtige steden en plekjes vinden. Een treffend voorbeeld hiervan is Sirmione; een plaatsje aan het welbekende Gardameer.

Jaarlijks trekken vele Nederlanders naar Gardameer voor een heerlijke vakantie. De omgeving is prachtig, het weer is vaak prima in orde en er zijn veel leuke plekken te vinden. Een van die plekken is dus de gemeente Sirmione. Deze gemeente is gelegen in de provincie Brescia (regio Lombardije). Sirmione is echter niet zomaar een plekje. Nee, het ligt op 4 kilometer afstand van het vaste land; we hebben het hierbij dus over een schiereiland.

In dit artikel kan je de leukste en mooiste bezienswaardigheden van Sirmione vinden. Oók wij zijn namelijk onder de indruk van dit prachtige stukje van Italië. Aan het Gardameer kan je meerdere leuke steden vinden, maar Sirmione steekt hier toch met kop en schouders bovenuit.

Wat kan je zoal doen in Sirmione? Je leest het hieronder; de Parel van het Gardameer heeft ongelooflijk veel te bieden voor zowel jong als oud.

Boottocht

Een uniek kenmerk van Sirmione is dus dat het gelegen is op een schiereiland. Je kunt Sirmione dan ook perfect met een boot bereiken. Ons advies? Maak een prachtige boottocht over het Gardameer en doe ook Sirmione aan. Op het Gardameer kan je genieten van het prachtige water, de indrukwekkende bergen en de prachtige dorpjes/huizen op de voet van de bergen. 

Sirmione_aan_het_Gardameer
Het betoverende uitzicht op Sirmione

Met een boottocht kom je bij Sirmione als eerste uit bij de haven. Hier zie je direct één van de eyecatchers van het stadje: het prachtige kasteel. Dit kasteel is al in de dertiende eeuw gebouwd en ziet er nog geweldig uit. In Italië wordt dit kasteel ook wel als ‘een van de mooiste kastelen’ beschreven. 

Het maken van een boottocht is om meerdere redenen aan te raden. Je hebt allereerst vanuit een heel ander perspectief zicht op het Gardameer en op Sirmione. Daarnaast kan je ondertussen ook heerlijk zwemmen en genieten van de heerlijke temperaturen.

Castello Scaligero

We noemden hierboven al even kort het prachtige kasteel in Sirmione. Dit kasteel heeft de prachtige naam Castello Scaligero gekregen en is een ware trekpleister. Een bezoek aan Sirmione is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan het kasteel.

Castello Scaligero Sirmione
Castello Scaligero

Een voordeel daarbij is uiteraard dat dit kasteel aan het begin van Sirmione ligt. Om toegang tot de oude stad te krijgen, moet je dus wel over de oude ophaalbrug. Deze ophaalbrug is geheel in lijn met het kasteel: prachtig en goed onderhouden. 

Grotte di Catullo

Op het uiterste puntje van het schiereiland vind je de resten van een oude villa; de Grotte di Catullo. Deze villa stamt uit de Romeinse tijd en de ruïnes zien er nog goed uit.

 Grotte di Catullo Sirmione
Grotte di Catullo

Een bezoek aan deze villa is niet alleen vanwege de villa aan te raden. Nee, vanaf dit plekje heb je ook een machtig mooi uitzicht over het Gardameer met in de verte de bergen. 

Een bezoek aan de Spa

Heb je alle bezienswaardigheden in Sirmione bezocht? Heb je vervolgens behoefte aan wat ontspanning? Dan kunnen we een bezoekje aan één van de Spa’s zeker aanraden. In Sirmione vind je meerdere Spa’s; dat is te danken aan de aanwezigheid van zwavelhoudende warmwaterbronnen.

Deze warmwaterbronnen bevinden zich in de bodem van het Gardameer. In Sirmione is het mogelijk om optimaal te genieten van deze warmwaterbronnen. Geniet in één van de spa’s van sauna’s, van heerlijke behandelingen en van thermale baden. 

Volg de wandelroutes

Een absoluut voordeel van Sirmione is dat dit stadje autovrij is. Aan de rand va het stadje vind je drie grote parkeerplaatsen terug; daar kan je indien gewenst je auto parkeren. Verder is het een kwestie van wandelen, wandelen en nog eens wandelen.

 

Gelukkig zijn er meerdere, prachtige wandelroutes te vinden. Een absolute aanrader is de wandelroute aan de oostkant van het schiereiland. Deze wandelroute bevat continue mooie uitzichten en leidt je uiteindelijk tot de Grotte di Catullo; de ruïnes van een oude Romeinse villa.

In de gehele stad zijn leuke en indrukwekkende wandelroutes te vinden. Je hebt continue een fraai uitzicht over het gehele Gardameer. Het heldere, blauwe water vormt een prachtig contrast met de hoge bergen in de achtergrond.

Lekkernijen en culturele hoogstandjes

Heb je een heerlijke dag in Sirmione gehad? Dan is het heerlijk om een hapje te eten. Wat dat betreft zit je in Italië goed. Italianen weten namelijk als geen ander wat lekker eten en drinken is. In Sirmione is het dan ook mogelijk om heerlijk te eten en te genieten van alle Italiaanse lekkernijen.

Uit eten Sirmione
Sirmione

Hierbij is het aan te raden om een restaurant in een klein straatje uit te kiezen. Dergelijke restaurantjes zijn meestal geliefd onder de lokale bevolking. Op het terras waan je je dan ook écht in Italië, terwijl het eten ook vele malen beter is dan bij grote/toeristische restaurantjes. Waar je het lekkerste eten vindt rondom het Gardameer vindt je in het volgende artikel top 6 restaurants en bars.

Boek nu je vakantie naar het prachtige Sirmione via Booking.com

Laat een leuke reactie achter en ideeen zijn welkom!

Author

Schrijf een bericht