Hotspots

Lago di Tenno

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ga je naar het Gardameer? Dan is het een absolute aanrader om eens een kijkje te nemen bij Lago di Tenno. Een meer in de bergen dicht bij Riva del Garda. 

Er zijn verschillende wegen naar Rome om het meer te bereiken. Zelf hebben we gekozen voor een ietwat toeristische route waarbij we door een rondom Lago di Tenno naar het meer liepen. Met alleen slippers aan was dat natuurlijk niet makkelijk. 

Gelukkig zijn er ook normale paden die je naar het meer brengen. Toen we bij het Gardameer aankwamen lazen we al snel op de borden Lago di Tenno. Een meer dat op maar liefst 560 meter hoogte ligt in de bergen. 

Wat vooral bijzonder is aan Lago di Tenno is dat het ook nog eens het schoonste water is van heel Italië. Dat maakte het voor ons zeker de moeite waard om het te bekijken. 

Zwemmen in Lago di Tenno
Zwemmen in Lago di Tenno

Zwemmen in Lago di Tenno

Lago di Tenno ligt in de gemeente Tenno in het noorden van Italië. Het dorp van Tenno is behoorlijk klein, maar ziet er super gezellig en middeleeuws uit. Hoewel er wordt gezegd dat Lago di Tenno niet veel gebruikt wordt voor recreatie, zijn er dagelijks toch een heleboel mensen te vinden rondom het meer. 

Toen we bij het meer aankwamen zagen we direct dat er veel mensen in het water aan het zwemmen waren. Ook zijn er waterboten en paddleboards te huren aan het water. 

Als je gaat zwemmen in Lago di Tenno is het belangrijk om te weten dat het maar een heel klein stukje ondiep is. Je kunt slechts 2 á 3 meter het water inlopen terwijl je met je hoofd boven water blijft. 

Als je enkele meters verder gaat kun je er al niet meer staan. Indien je er gaat zwemmen met kinderen zonder een zwemdiploma is het daarom een goed idee om direct zwembandjes om te doen. 

Het diepste punt van Lago di Tenno is maar liefst 48 meter diep. Ondanks dat er veel mensen zwemmen is het water heel schoon en kun je nog tot ver in het water de bodem zien.

Daarnaast zijn er ook heel veel verschillende vissoorten te zien die niet bang zijn om naar je toe te zwemmen. Dit maakt het zwemmen in Lago di Tenno heel bijzonder. 

Prachtige natuurstenen aan het Lago di Tenno
Prachtige natuurstenen aan het Lago di Tenno

Grote stenen rondom Lago di Tenno

Echt lekker liggen bij Lago di Tenno is er niet bij. Verdeeld over het “strand” van Lago di tenno zijn veel grote stenen te vinden. Hierdoor is het behoorlijk goed zoeken naar een plek waar je nog redelijk kunt zonnen. Ook zijn er niet veel plaatsen in de schaduw te vinden om te baden en zijn de plekken in de schaduw al snel bezet. 

Ondanks dat is het absoluut de moeite waard om Lago di Tenno te bezoeken. Vanaf de camping bij Lago di Tenno is het slechts 300 meter lopen naar het meer. 

Kamperen bij Lago di Tenno

In Tenno kun je ook terecht op een camping die bijna grenst aan Lago di Tenno. De camping genaamd Camping Lago di Tenno (campeggio  Lago di Tenno) is een prachtige camping in de bergen vlakbij het meer Lago di Tenno.

Als je besluit om te gaan kamperen bij Lago di Tenno, kies je voor een vakantie met veel natuur. Niet alleen het meer is fantastisch om te zien, de omgelegen bosrijke omgeving ook.

In het bos rondom Lago di Tenno bevindt zich een wandelroute. De complete route is te lopen binnen anderhalf uur. 

Wandelroute rondom Lago di Tenno
Wandelroute rondom Lago di Tenno

Ook de camping zelf is een natuurrijke omgeving waar je volop kan genieten van de natuur. Wil je jezelf niet omgeven in de drukte rondom het Gardameer, maar genieten van rust en natuur? Dan is de camping Lago di Tenno een absolute aanrader. 

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar het Gardameer, maar ben je op zoek naar een rustige vakantie? Dan raad ik je zeker aan om je vakantie te boeken bij de Camping van Lago di Tenno. Je kunt goedkoop een plek boeken via booking.com of bij Eurocampings.nl

Omgeving verkennen

Naast dat je maar 300 meter verwijderd bent van Lago di Tenno, is het natuurlijk ook een voordeel dat je maar liefst 15 minuten verwijderd bent van de stad Riva del Garda. Een zeer gezellige stad waar je kunt winkelen, lekker kunt eten en kunt genieten van cultuur. 

Een bijzonder  feit dat leuk is om te weten is dat het klimaat in Riva del Garda heel anders is dan andere plaatsen rondom het Gardameer. Dat betekent dat ook het weer een stuk minder voorspelbaar is. 

Dat komt omdat Riva del Garda veel meer gelegen is in de bergen. Daarnaast zien de straten en gebouwen in Riva del Garda er ook heel anders uit dan dat je gewend bent van het Gardameer. Riva del Garda lijkt daarmee meer op een Zwitsers dorp dan een Italiaans dorp. 

Wel is Riva del Garda zeker de moeite waard om eens te bezoeken als je op vakantie gaat in Lago di Tenno. 

Daarnaast is er vlak bij Riva del Garda ook de Monte Baldo te vinden. Vanaf Garda kun je met de auto de Monte Baldo beklimmen. Voor onze auto was dat een hele uitdaging, maar zeker de moeite waard. 

Om het maximale uit je reis naar het Gardameer te halen, is het zeker aan te raden om verschillende plaatsen te bezoeken met de auto. Het rijden rond het Gardameer is al een hele unieke ervaring. Als je niet met de auto naar het Gardameer gaat, raad ik je zeker aan om daar een auto te huren. 

Dit is helemaal niet duur. Heb je al een vakantie naar het Gardameer geboekt? Bekijk dan hier de prijzen voor het huren van een auto bij het Gardameer.

Daarnaast gaat er ook een kabelbaan de bergen in vanaf Malcesine. Dit is een hele ervaring op zich. In de bergen van de Monte Baldo is het weer heel anders dan bij het Garda meer. We begonnen beneden aan de berg met een mooie temperatuur van 24 graden Celsius en zonnig.

Toen we een behoorlijk stuk waren geklommen was het nog slechts 8 graden met regen en onweer. Alleen dat was al een hele bijzondere ervaring. 

Conclusie

Lago di Tenno is een prachtig natuurgebied dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Als je op zoek bent naar een rustige vakantie in het Noorden van Italië is het zeker een goed idee om te gaan kamperen bij Lago di Tenno. Hier blijf je namelijk weg bij de drukte rondom het Gardameer. 

Mocht je dan toch de drukte willen opzoeken, dan kun je er zelf voor kiezen om andere steden van het Gardameer te bezoeken. Wat zeker de moeite waard is te bezoeken is het prachrije dorpje Sirmione. Een zeer drukke stad, maar zeker de moeite waard om een dagje te bezoeken. 

Wij zij gek op leuke reacties en of ideeén, plaats ze hieronder:)

Author

Schrijf een bericht