Things to Do

Wat te doen in Limone sul Garda?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ben je een liefhebber van heerlijke temperaturen, een mooie omgeving en heerlijk eten? Dan kom je eigenlijk al snel in Italië uit. In Italië heb je meerdere regio’s waar jaarlijks behoorlijk wat toeristen naar toe trekken. Dat is onder andere het geval bij het Gardameer. Het Gardameer is ontzettend fraai en herbergt verschillende fraaie dorpjes. Tijdens een recentelijk bezoek aan Limone sul Garda ben ik bijzonder onder de indruk gemaakt van dit dorpje.

Ben je van plan om Limone sul Garda te bezoeken? Dan is het zeker aan te raden om het gezellige centrum te bezoeken en lekker te gaan eten aan de haven.

Graag wil ik mijn bevindingen over dit dorpje met jou delen. Op die manier kan je zelf bepalen of je ook eens een bezoekje wilt brengen aan dit dorpje aan het Gardameer.

De ligging van Limone sul Garda

Voordat ik je meeneem met een digitale rondleiding, wil ik eerst naar de ligging kijken. Heb jij namelijk nu al enig idee waar Limone sul Garda exact ligt? Ik kan verklappen dat het gelegen is aan de noordwestelijke oever van het Gardameer.

Wat dat betreft ligt het dorpje relatief ver weg van andere toeristische dorpjes. Je hebt ongetwijfeld wel eens van Peschiera, Sirmione en Bardolino gehoord. Deze dorpjes liggen allemaal aan de zuidelijke oever van het Gardameer. Qua ligging is Limone sul Garda dan ook al relatief bijzonder.

Zoals gezegd ligt Limone sul Garda niet in het epicentrum van toerisme aan het Gardameer. Toch trekken jaarlijks ruim 1 miljoen toeristen naar Limone sul Garda toe. Hoezo? Ja, dat heeft meerdere redenen. Daarover vertel ik je graag meer in onderstaande digitale rondleiding.

Kenmerken van Limone sul Garda

Het pittoreske Italiaanse dorpje is om meerdere redenen bijzonder interessant te noemen. Eén van die redenen is terug te vinden in de oorsprong van limoncello. Ken je dit heerlijke, verfrissende drankje? Het drankje wordt onder andere met citroen gemaakt. De omgeving rondom Limone sul Garda staat vol met wijngaarden vol met citroenteelt. Mede hierom heeft Limone sul Garda de bijnaam ‘citroenstad’ gekregen.

Als je door het centrum van het stadje loopt, kom je overal citroenen tegen. Onder andere heerlijke citroensnoepjes, zachte zeepjes en allerlei citroensouvenirs worden verkocht. Een bijkomend voordeel is dat het hele dorpje overheerlijk ruikt, maar dat terzijde.

In de rest van dit artikel kan je allerlei tips omtrent de bezienswaardigheden in Limone sul Garda vinden.

Bezienswaardigheid 1: het gezellige centrum

Gezellige centrum van  Limone sul Garda

Het volledige centrum van Limone sul Garda is eigenlijk een bezienswaardigheid op zich. De gezellige boulevard, allerlei charmante straatjes en oude huizen spreken absoluut tot de verbeelding. Ben je gek op prachtige bloemen en vrolijke steegjes? Ook dan zit je in Limone sul Garda goed. In dit kleine dorpje, met ongeveer 1200 inwoners, is het een ‘gewoonte’ om de tuinen en balkonnetjes volledig vol te planten met vrolijke bloemen. Dit komt de uitstraling van het gezellige centrum zeker ten goede.

Als je heerlijk op z’n Italiaans wilt lunchen of dineren, kan je ook terecht in dit gezellige centrum. Ook op de boulevard, vlakbij de haven van Limone sul Garda, herbergt meerdere leuke restaurantjes. Daarover kan je meer lezen bij bezienswaardigheid nummer 3 in dit artikel.

Bezienswaardigheid 2: Chiese San Rocco

Chiese San Rocco
Chiese San Rocco

De Italianen zijn absolute meester in het bedenken van prachtige namen. Wat te denken van Chiese San Rocco? Dit is de prachtige naam van een even mooi kapelletje. Het kapelletje is gelegen iets ten noorden van het stadscentrum. Al in de 16e eeuw werd dit kapelletje gebouwd. Momenteel ziet het kapelletje er nog steeds bijzonder fraai uit.

Overigens is niet alleen het kapelletje mooi. Nee, vanuit deze plek van de stad heb je ook een prachtig uitzicht over de stad zelf. Voor een prachtig uitzicht leent uiteraard ook het prachtige Gardameer zich uitermate goed. Voor liefhebbers van fraaie panorama’s is een bezoek aan dit kapelletje ook aan te raden.

Bezienswaardigheid 3: de haven

Limone sul Garda haven
Limone sul Garda haven

In dit pittoreske Italiaanse tandje vind je een heuse haven terug. Dat is overigens niet geheel verwonderlijk; het dorpje ligt tenslotte aan het Gardameer. Persoonlijk vond ik de haven één van de leukste delen van de stad. Dit is namelijk echt een deel van de stad zoals je in films terug ziet. Een charmante haven, de prachtige bergen rondom het Gardameer en het azuurblauwe water. Wat wens je nog meer?

Vlakbij de haven vind je ook de boulevard van Limone sul Garda terug. Deze boulevard is eveneens charmant en herbergt meerdere leuke en gezellige restaurantjes. Vanuit sommige restaurantjes heb je een prachtig uitzicht over het Gardameer. Mag ik je een tip geven voor een relaxte lunch? Kijk dan zeker eens naar de restaurantjes in de haven!

Bezienswaardigheid 4: de natuur rondom Limone sul Garda

Als je het dorpje gezien hebt, kan je ook naar de omliggende gebieden staan. Sterker nog: dat is iets wat ik absoluut aan kan raden. Eerlijk in dit artikel zei ik al dat de citroenteelt rondom Limone sul Garda ontzettend groot is. Als je een rondje door de omgeving maakt, kom je dan ook prachtige gebieden tegen. In de regio rondom Limone sul Garda worden naast citroenen ook limoenen, sinaasappelen en mandarijnen gekweekt.

Bezienswaardigheid 5: La Limonaia del Castel

Wil je graag meer weten over de citroenteelt? La Limonaia del Castel is hét citroenmuseum. Dit pittoreske en onwijs leuke museum kan jaarlijks op ontzettend veel bezoekers rekenen. Uiteraard heb ook ik een bezoekje aan dit museum gebracht. Ik kan het je alleen maar aanraden. Erg leuk om te zien. Eigenlijk alle ins en outs omtrent de citroenteelt wordt in dit museum volledig duidelijk. Tijdens een bezoekje aan Limone sul Garda mag een bezoekje aan dit museum eigenlijk niet ontbreken.

Bezienswaardigheid 6: Monte Baldo

Monte Baldo
Monte Baldo

Vlakbij Limone sul Garda vind je een prachtige berg terug: de Monte Baldo. De berg op zich is fraai, maar het uitzicht vanaf de berg is nog véél fraaier. Wil je genieten van uitzicht over het Gardameer en over Limone sul Garda? Dan is een autoritje naar de Monte Baldo zeker aan te raden.

De beste reisperiode

In welke maanden kan je nou het beste naar Limone sul Garda afreizen? Dat is iets wat ik mij ook afvroeg voordat ik ging. Uiteindelijk ben ik midden in de zomer gegaan. Was dat ideaal? Mwa, dat niet. Was het weer lekker? Ja, absoluut. Was het druk in het stadje? Ja, eigenlijk wel, maar dat is het overal rondom het Gardameer. Kortom: is midden in de zomer de juiste periode omtrent naar Limone sul Garda af te reizen? In mijn ogen niet.

Ik wil je dan ook aanraden om in het voorjaar of in het najaar naar dit stadje af te reizen. Het toerisme is dan in veel mindere mate aanwezig, waardoor je meer van het pittoreske en authentieke dorpje kunt genieten. Ik wens je alvast onwijs veel plezier in dit heerlijke stadje. Mocht je in de buurt van Sirmioné komen tijdens je vakantie, neem dan absoluut even een bezoekje naar het mooie Simioné.

Ben je van plan om te reizen naar Limone sul Garda? Boek dan hier je vakantie. De leukste manier is natuurlijk om met de auto naar het Gardameer te reizen. Heb je geen auto? Huur dan hier je auto voor je reis.

Laat een leuke reactie of een tof idee achter voor ons:)

Author

Schrijf een bericht